Тимошенко почула у допиті свідка компромат на Януковича

Вівторок, 26 липня 2011, 18:02

Для технологічних потреб транзиту в 2009 році використовувався газ по ціні 153,9 долари, отриманий від РосУкрЕнерго.

Про це під час допиту на судовому засіданні у справі проти Юлії Тимгошенко сказав заступник керівника департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків Нафтогазу Ярослав Диковицький.

"Згідно з рішенням правління Нафтогазу, для цих потреб (транзиту російського газу) було спрямовано ресурси, отримані з підземних сховищ по ціні 153,9 долари. По такій ціні газ був проданий Укртрансгазу", - сказав свідок.

Він зазначив, що правління Нафтогазу ухвалило рішення направити на технологічні потреби транзиту саме цей газ, "щоб не збільшувати тариф на транспортування російського газу для Європи".

На питання прокурора, чи було завдано збитків Нафтогазу, якщо враховувати куплений у РосУкрЕнерго газ по ціні 153,9 долари, свідок відповів: "Якщо враховувати газ по такій ціні, то при реалізації цього газу збитків не було".

Водночас, за словами свідка, у 2010 році придбання 10 мільярдів кубометрів у РосУкрЕнерго було визнано незаконним, то в розрахунках вони виходили з середньорічної ціни 232 долари.

У свою чергу Юлія Тимошенко під час виступу свідка перебила його і заявила: "Ви щойно задокументували злочин Януковича, бо саме рішенням Януковича газ забрали у держави і віддали РосУкрЕнерго, і нормально в тіні його поділили Янукович, Льовочкін, Фірташ, Бойко, і, можливо, ваш Пшонка".

Також, за словами свідка, виконання рішення Стокгольмського суду "завдало збитків Нафтогазу у розмірі 26 мільярдів гривень".

"Я прошу це запротоколювати", - сказала з місця Тимошенко.

Після цього між нею та суддею Родіоном Кірєєвим сталася традиційна перепалка, в ході якої Тимошенко сказала йому: "Ви не суд, ви маріонетка, яка хоче здійснити розправу без участі захисту".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування