Адвокат Волги запевняє, що його 11 годин "допитували" некоректно

Вівторок, 26 липня 2011, 20:10

Слідство відпрацьовує версію, що вся діяльність підлеглих Василя Волги в Держфінпослуг була спрямована на те, щоб отримати для нього хабар.

Про це розповів адвокат екс-голови Держкомфінпослуг Олег Король після 11 годин допиту, повідомили в прес-службі Союзу лівих сил.

"Форма була така: слідчий письмово задає питання, Волга відповідає. Але вже по ходу Волга звертав увагу, що питання задаються некоректно", - говорить адвокат.

"Наприклад, "чи керував Олег Чернушенко процесом призначення тимчасової адміністрації в "Першому кредитному товаристві"? Але він не міг керувати чи навіть виконувати розпорядження комісії з цього приводу тому, що їздив тільки спостерігати за процесом виконання", - розповів захисник екс-чиновника.

Крім того, за словами Короля, Волга повідомив, що ситуацію з даною кредитною спілкою він доповідав заступнику Генпрокурора Рінату Кузьміну і самому Генпрокурору Віктору Пшонці.

"Був на прийомі, попереджав про можливі провокації та протидію в його відношенні, як особистості, яка ініціює відновлення законності, відстоює інтереси вкладників і повернення їм грошей. Просив ради з складної ситуації", - розповів адвокат.

"Для слідчого це було "приємною" несподіванкою. І якщо він обличчя неупереджене, що повинен опитати вказаних осіб. Не знаю тільки, чи зробить", - уточнив Король.
 
За словами адвоката, він має намір подати до Генпрокуратури кілька клопотань.

Перше - про зміну запобіжного заходу для свого підзахисного на будь-яку іншу, яка не передбачає утримання під вартою (підписка про невиїзд, під заставу, на поруки), оскільки "це не відповідає ні потребам слідства, ні реальній обстановці".

Друге про те, щоб повернути речі, які вилучені з порушенням закону під час обшуку, зокрема, особисті та дитячі речі родини Волги.

І третє клопотання, яке, як зазначив захисник, "вивело слідчого зі стану рівноваги", містить прохання надати матеріали, які стали підставою для затримання з подальшим арештом, для проведення обшуку і для порушення кримінальної справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...