Янукович проговорив із Кирилом дві години поза графіком

Середа, 27 липня 2011, 09:23

Президент Віктор Янукович говорив із главою Російської православної церкви Кирилом у своїй резиденції "Мухалатка" у Криму більше 2-х годин.

Про це пише газета "Сегодня".

Патріарх Кирило вранці 26 липня прилетів у севастопольський аеропорт "Бельбек", де його зустрів кримський митрополит Лазар.

Представників влади серед тим, хто зустрічав, не було. Тільки дівчата в національних українських костюмах піднесли патріарху букет троянд і коровай.

Із "Бельбеку" об’їзною дорогою чорний "Мерседес" із куленепробивним склом у супроводі машин ДАІ й Управління держохорони попрямував до резиденції "Мухалатка" (в 7 км від Фороса), де Кирило зустрівся з Януковичем.

Після спільного обіду патріарх із "Бельбеку" на реактивному літаку "Челенджер CL 60" полетів у Київ. 

"Я не можу повідомити про зустріч, тому що в графіку публічних заходів президента вона не значиться", - сказала газеті прес-секретар глави держави Дарина Чепак.

За словами інформованого джерела, зустріч була неформальною, і "патріарх, у тому числі, привітав Віктора Януковича з минулим днем народження".

Російський патріарх Кирило перебуває з візитом в Україні з 26 по 28 липня. Він прибуває до Києва на святкування річниці Хрещення Русі

У Києві Кирило зустрінеться із предстоятелями Української й Грузинської православних Церков - митрополитом Володимиром і католикосом Ілією II.

Програма врочистих заходів передбачає святковий молебень на Володимирській гірці, участь у засіданні Священного Синоду РПЦ, зустріч із ректорами вищих навчальних закладів України.

28 липня за участю патріарха відбудеться Божественна літургія на Соборній площі Лаври.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування