Власенко: арешт Тимошенко - це маразм

Середа, 27 липня 2011, 13:13

Юлія Тимошенко не заважає встановленню істини у справі проти неї.

Таку думку висловив БЮТівець Сергій Власенко, коментуючи аргументацію прокурора Лілії Фролової щодо необхідності арешту Тимошенко.

"Це черговий маразм з вуст прокурорки, яка взагалі не розуміє, що таке закон. Людині, яка прийшла судити імідж Тимошенко, тому що вона про це висловлювалася, взагалі не місце на лаві обвинувачення, оскільки прокурор має бути безпристрасним", - сказав депутат.

Він наголосив, що відповідні підстави для зміни запобіжного заходу не передбачені законодавством.

"Запобіжний захід міняється лише в трьох випадках - якщо людина перешкоджає суду, якщо продовжує злочинну діяльність і якщо може зникнути", - сказав Власенко.

На репліку про те, що прокуратура закидає Тимошенко саме перешкоджання судовому процесу, Власенко відповів: "Неможливо перешкоджати суду, користуючись своїми процесуальними правами. Якщо хтось діє законно, то він не перешкоджає суду, навіть якщо суд так вважає".

"Тимошенко заявляє клопотання, її позбавили захисту, що є прямою нормою закону, вона ставить питання по суті і використовує в суді свої процесуальні права. Вони що хотіли, щоб вона сиділа і мовчала? Так хай би так одразу й сказали", - зазначив БЮТівець.

У свою чергу прокурор Фролова наполягає на необхідності арешту Тимошенко, оскільки вважає, що екс-прем'єр своїми постійними репліками перешкоджає судовому процесу.

Водночас вона не відповіла на питання, яким чином прокуратура завадить Тимошенко говорити, адже навіть після арешту вона буде присутня в залі засідань, але у клітці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування