Патріарх пропонує митрополиту знайти конструктив у об’єднанні церков

Середа, 27 липня 2011, 20:09

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до Митрополита Володимира (Сабодана) з закликом до продовження діалогу з метою утворення єдиної православної української церкви.

Відповідне звернення Філарет направив від імені священного синоду Української православної церкви Київського патріархату до митрополита, духовенства та мирян Української православної церкви Московського патріархату.

"Вкотре звертаюся до вас із закликом до продовження конструктивного діалогу з метою подолання церковного розділення", - цитує патріарха сайт УПЦ КП.

"Ми незмінно готові до відновлення діалогу та очікуємо від УПЦ МП конструктивних дій в цьому напрямку", - йдеться у зверненні.

"Разом з тим ми переконані, що єдиним вірним шляхом для відновлення церковної єдності є такий діалог, остаточною метою якого стане утворення єдиної Помісної православної української церкви, об’єднаної навколо Київського престолу", - зазначає Філарет.

"В "українському питанні" Московська патріархія діє не за приписами канонів і не на користь православ’я, а з точки зору політичних інтересів збереження влади в "русском мире", - йдеться в зверненні.

Філарет переконаний, що "будь-які заклики до входження Київського патріархату під московський омофор безперспективні".

"Ми бажаємо церковної єдності в Україні. Але вона не дорівнює підлеглості Московському патріарху. І все більше людей в Україні, в тому числі й у вашому середовищі, це розуміють", - зазначається у зверненні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування