Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вважає, що процес проти неї організовує колишній соратник

Четвер, 28 липня 2011, 11:00

Юлія Тимошенко вважає одним з виконавців судового процесу у її справі радника президента, колишнього БЮТівця Андрія Портнова.

Про це екс-прем'єр заявила, відповідаючи на пропозицію назвати поіменно, хто з вищих посадових осіб у державі курирує, на її думку, процес у Печерському суді в цілому і керує діями судді Родіона Кірєєва зокрема, повідомляє Обком.

"Знаєте, не треба, як завжди, шукати причини в оточенні. Немає жодних сумнівів у тому, що цим займається Янукович. Він, до речі, публічно сказав на прес-конференції, що стежить за процесом, і коли була пряма трансляція, він її дивився", - сказала вона.

"А зараз...подивіться (показує на фрагмент стелі залу для судових засідань)...там, де вирізаний карниз, стоїть відеокамера. Я думаю, що він переглядає оперативну зйомку. Він - у матеріалі, йому це цікаво", - заявила Тимошенко.

"В силу його індивідуальних якостей йому це приносить справжнє задоволення. Як правило, задоволення такого роду притаманне людям з глибокими внутрішніми комплексами", - вважає екс-прем'єр.

Тимошенко заявила, що "в тих місцях, де йому доводилося бути, він зазнавав певних принижень і тепер намагається відігратися на всьому світі". За її словами, усі важливі рішення у її справі приймає особисто Віктор Янукович.

"А хто обслуговує його рішення - це вже інше питання. Обслуговують його рішення люди, які бачать у всьому цьому свій сенс. Думаю, що це пан Хорошковський, який є прямим партнером Фірташа", - сказала екс-прем'єр.

"Я думаю, що, поза всякими сумнівами, за посаду генпрокурора б'ється Ренат Кузьмін, і він вважає, що, зумівши виконати "фас!" Януковича щодо головного політичного опонента, зможе розраховувати на цю посаду", - додала вона.

"Але, думаю, тут його плани навряд чи втіляться в життя. Використаних людей, як правило, потім "зачищають", - заявила Тимошенко, додавши, що це "практика людей з ментальністю як у Януковича".

Крім того, за словами екс-прем'єра, процесом проти неї "точно займається Льовочкін разом з Портновим".

Відповідаючи на уточнююче питання щодо ступеня залучення в цей процес Портнова, Тимошенко сказала: "Це сьогодні не секрет, я просто констатую факт. Бо йому безпосередньо доручено все це проводити".

"Я зараз говорю про своє суб'єктивне бачення. Крім того, я говорю про ту інформацію, якою сьогодні, як на одній великій кухні, володіє весь політикум", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування