Ще один свідок обвинувачення став на сторону Тимошенко

Четвер, 28 липня 2011, 13:02

Директиви, затверджені Юлією Тимошенко для делегації на переговори з Газпромом не можуть кваліфікуватися як директиви уряду.

Про це заявила у своїх свідчення екс-заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, посилаючись на висновки науково-правової експертизи, яка була проведена в рамках її перевірки.

Вона нагадала, що свого часу проводила перевірку за запитом депутата Володимира Олійника щодо відповідності законодавству газових контрактів, укладених Тимошенко.

В рамках перевірки директиви було направлено до Інституту держави і права імені Корецького для правової експертизи.

"Відповідно до висновку за підписом заступника директора інституту, директиви затверджені Юлією Тимошенко 19 січня 2009 року, не можуть кваліфікуватися як директиви уряду, затвердження яких регулюється законодавством України", - сказала Корнякова.

Про це ж саме, за словам Корнякової, йдеться у позиції Мінюсту за підписом тодішнього міністра Микола Оніщука.

Корнякова додала, що проінформувала олійника про попередні результати перевірки, однак на момент її звільнення у 2010 році відповідна прокурорська перевірка ще не була завершена.

Як відомо, Тимошенко раніше наполягала на тому, що давала директиви особисто, оскільки нормативними актами не передбачено, щоб директиви на підписання угоди давалися всім урядом.

Вона наполягала на тому, що підписані нею директиви є її персональним дорученням, а не підробленими директивами Кабінету міністрів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування