У Азарова не хочуть піднімати тарифи "втупу"

Четвер, 28 липня 2011, 17:26

В Українi необхідно встановити диференцiйованi тарифи на воду залежно вiд обсягу її споживання.

Про це заявив мiнiстр регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства Анатолiй Близнюк, повідомляє Інтерфакс-Україна"

"Якщо сьогоднi європеєць споживає на добу 75 лiтрiв холодної води i 75 лiтрiв гарячої води, тобто загалом 150 лiтрiв, то ми - 360 лiтрiв. Тодi нам слiд сказати, що 150 лiтрiв - це одна цiна, 200 лiтрiв - це iнша цiна, а 300 лiтрiв - третя цiна", - сказав він.

"Диференцiйовано необхiдно пiдходити, як робиться у цивiлiзованому свiтi i як у нас щодо електроенергiї та газу така норма вже працює", - вважає міністр.

Близнюк також повiдомив, що вiдомство планує до опалювального сезону пiдготувати iдеологiю формування тарифiв на житлово-комунальнi послуги.

"До початку опалювального сезону та формування бюджетної полiтики наступного року ми маємо пiдiйти з чiтким розумiнням, що робити з тарифом, - якщо його пiдвищувати, то як, щоб люди вiд цього не постраждали", - зазначив він.

"Ми вiдпрацюємо iдеологiю цього процесу, а потiм вiдповiднi органи державного управлiння ухвалять рiшення. Якщо потрiбен закон, Верховна рада ухвалить рiшення", - сказав Близнюк.

"Ми не повиннi ставити питання про пiдвищення тарифiв втупу. Ми маємо говорити про структуру собiвартостi, побачити її структуру", - додав вiн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування