У Тимошенко зробили неправильно, подавши заяву посла - екс-посол

Четвер, 28 липня 2011, 21:51

Публікація коментаря французького посла в Україні Жака Фора щодо суду над екс-прем'єром Юлією Тимошенко неправильна.

Таку думку озвучив постійний представник України при ООН, посол у Франції в 2003-2007 роках Юрій Сергєєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Насамперед, це - неправильно виносити на публіку коментарі посла, які були зроблені не публічно. Подібні кроки шкодять іміджу посла, і, врешті-решт, ефективності його роботи", - сказав він.

Раніше прес-служба "Батьківщини" повідомила, що посол Франції озвучив думку Європи про те, що судовий процес щодо "газової справи" проти екс-прем'єра є політичним.

"Я не хотів коментувати цей суд, але хочу сказати, що у Франції склалося таке враження, що, на жаль, процес над Юлією Тимошенко знаходиться дуже далеко від права, але дуже близько до політики", - сказав дипломат.

"Посол Фор - досвідчений дипломат і я б не здивувався, якби дізнався, що він не давав згоди на розміщення цього коментаря в українських ЗМІ", - вважає Сергєєв.

Дипломат зазначив, що у нього є багаторічний досвід роботи у Франції.

На його думку, подібні коментарі посла будь-якої держави у Франції з приводу судового процесу, який безпосередньо не стосується країни, яку він представляє, "були б, скажімо так, сприйняті з нерозумінням, а якщо бути відвертим, то викликали б серйозне невдоволення офіційним Парижем" .

Сергєєв також сказав, що він не уявляє, щоб, будучи послом у Франції, він дозволив собі коментувати судовий процес над колишнім тоді прем'єром Домініком де Вільпеном або зараз - звинувачення в корупції, висунуті колишньому президентові Жаку Шираку.

В свою чергу, в прес-службі "Батьківщини" нагадали, що круглий стіл в "Укрінформі" "Право на захист: проблеми реалізації", організований Українським юридичним товариством був публічною подією.

"Там була присутня преса, і пан посол давав собі раду, що він присутній в інформаційному агентстві, і його слухають кореспонденти. Тому закиди, що прес-служба "Батьківщини" тишком зняла посла, є не те, що безпідставними, а просто абсурдними", - заявили речники Тимошенко.

В прес-службі також уточнили, що новина про посла з'явилася в стрічках новин агентств раніше, ніж її розповсюдила партія.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News