У "Регіонах" нагадали, що Соболєв хотів "судити" Тимошенко

Четвер, 28 липня 2011, 21:33

Представник БЮТ Сергій Соболєв ще 10 років тому наполягав на розслідуванні діяльності Юлії Тимошенко на посаді віце-прем’єра.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє прес-служба партії.

Він нагадав, що одним із перших питання про відповідальність Тимошенко підняв саме її однодумець, прем’єр тіньового уряду Сергій Соболєв - у своєму інтерв’ю незалежній громадсько-політичній газеті "Час" від 21 січня 2001 року.

"Окрім того, в жахливу ситуацію потрапив уряд Віктора Ющенка, коли віце-прем’єром була призначена людина, яка має страшенні борги перед Міністерством оборони Росії - борги, які складають сотні мільйонів доларів. І саме ця людина поїхала домовлятися з РАО "Газпром" щодо поставок газу та погашення заборгованостей", - цитує депутат статтю Соболева під назвою "Після бліц-краху в Чечні ворогом стане Україна".

"Це дуже велика помилка нового уряду. Борги, які висять на структурі, ще недавно очолюваній Юлією Тимошенко, завжди будуть давити на рішення, які продукуватиме цей віце-прем’єр", - йдеться в статті.

"Твердження Юлії Тимошенко, що борг України перед "Газпромом" Росії становить 2,8 мільярда доларів, мало би бути розглянуте спеціальною комісією уряду чи Ради національної безпеки і оборони, з прийняттям рішення про негайну відставку (відставку Юлії Тимошенко) у зв’язку з провокаційними заявами, що приносять велику шкоду державі", - цитує текст Соболева прес-служба партії.

"Адже віце-прем’єр спробувала перетягнути заборгованості ряду приватних структур на державний борг України. І, скільки б вона (Юлія Тимошенко) не виправдовувалася на своїх прес-конференціях, така заява може бути використана для тиску Росії на Україну", - йдеться в статті.

"Виходячи з логіки інтерв’ю Сергія Соболєва, з того часу нічого не змінилося. Просто вдруге у жахливу ситуацію потрапив третій президент України, який призначив (у 2005 та 2007 роках) Юлію Тимошенко прем’єром", - вважає Олійник.

"І якщо називати судовий процес переслідуванням, то хто ж переслідує Юлію Тимошенко, якщо одним із перших про необхідність розслідування її дій заявив саме її соратник?.. Свідченням незмінності позиції Сергія Соболєва є те, що наразі він уникає жодних коментарів", - зазначає "регіонал".

"І, як кажуть його колеги по фракції БЮТ, зараз Сергій Соболєв перебуває у Франції, в Парижі - у відпустці", - додав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування