Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кірєєв знову залишив Тимошенко без захисту

П'ятниця, 29 липня 2011, 11:15

Суддя Родін Кірєєв відмовив екс-прем'єру Юлії Тимошенко залучити до судового процесу Сергія Власенка.

Цього разу Тимошенко просила долучити Власенка в якості громадського захисника.

Раніше Кірєєв відмовлявся залучити Власенка в якості захисника, мотивуючи своє рішення тим, що Власенко не має належних документів для ведення адвокатської діяльності.

Тимошенко нагадала, що вже давно позбавляється права захисту.

"З понеділка я намагаюся поправити ситуацію і кожного дня заявляю прізвища захисників, яких я хочу залучити. Але суд мені відмовляє", - сказала вона.

У свою чергу прокурор Олександр Микитенко висловив спільну думку державного обвинувачення, яка полягає у необхідності відмовити в клопотаннях, оскільки "відповідна норма КПК щодо інституту громадського захисника була ліквідована у 2001 році під час так званої "малої" судової реформи".

У відповідь на це Тимошенко заявила, що відповідна норма прибрана "не з усіх статей, а в деяких нормах громадських захисник навпаки наділений спеціальними повноваженнями".

Однак Кірєєв під час ухвалення рішення застосував свою попередню мотивацію щодо того, що захисником не може бути особа, яка зловживає правом на захист, не виконує розпорядження головуючого і таким чином перешкоджає встановленню істини у справі".

Після цієї відмови Тимошенко подала інше клопотання про залучення Власенка в якості громадського відповідача.

За її словами, є цивільний позивач Нафтогаз, суд визнав її цивільним відповідачем, і за законом вона має право захищатися через представника.

Крім того, за її словами, Кірєєв не зможе мотивувати черговий недопуск Власенка його попереднім видаленням з зали, бо "це зовсім інший статус".

Однак Кірєєв відхилив це клопотання, мотивуючи це тим, що згідно з законами, представником цивільного відповідача не може бути особа, яка брала участь у процесі в якості захисника.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування