Лідер профспілки гірників вважає, що шахтарів убили заради вугілля

Субота, 30 липня 2011, 22:20

На шахті "Суходольська-Східна" були допущені грубі порушення правил техніки безпеки.

Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників луганської шахти імені Баракова Дмитро Калитвенцев журналістам у суботу.

"Людей просто вбили, тому що було потрібно більше тонн (вугілля). Адже сьогодні є датчики, які завжди спрацьовують. Це дикі випадки, які відбуваються тільки тому, що комусь потрібен видобуток навіть ціною крові", - заявив профлідер.

Він провів паралель між аварією на шахті Баракова в 2000 році і трагедією на "Суходольській-Східній".

"Чому стався вибух на шахті Баракова? Дали наряд, який не можна було давати. Скоріше за все, тут було те ж саме: дали наряд, який не можна було виконувати", - заявив Калітвенцев.

Аварія на шахті ім Баракова в 2000 році забрала життя 80 гірників. Причиною вибуху комісія назвала несанкціоноване проведення зварювальних робіт у виробці.

Разом з тим, двоє постраждалих під час вибуху гірників шахти "Суходольська-Східна" досі без свідомості.

Про це повідомив журналістам їх лікуючий лікар, в.о. завідувача відділенням реанімації Луганської обласної клінічної лікарні Олег Попов.

За його словами, постраждалі - в украй важкому стані. "Обидва без свідомості. Обидва на штучній вентиляції легень", - сказав лікар.

Лікарі намагаються вивести пацієнтів з опікового шоку. "Опіковий шок - як мінімум три доби з моменту отримання травми. До того ж в обох гірників - важка відкрита черепно-мозкова травма, гострий період може бути до 21 дня", - додав Попов.

Станом на 19.15 суботи число жертв аварії на шахті зросло до 24 людей, доля 2 осіб залишається невідомою, їх пошуки тривають.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування