БЮТ: Суддя спровокувала депутатів

Вівторок, 5 липня 2011, 14:17

Бютівець Роман Забзалюк зробив подання до Генпрокуратури щодо незаконності перебування в залі Печерського залу суду невстановлених осіб.

Про це сам депутат повідомив у коментарі "Українській правді" у вівторок, коментуючи заяву Арсенія Яценюка про виклики БЮТівців на допити до Генпрокуратури.

За його словами, депутати також хотіли запити до голови суду Інни Отрош щодо встановлення обставин і причин, з яких невідомі молодики потрапляли до зали суду вночі напередодні ранкового засідання.

Після цього були запрошені до кабінету судді для дачі пояснень.

"Як ви пам'ятаєте, на третє слухання 29 червня ми отримали інформацію, що в залі знову будуть перебувати невстановлені особи. І 28 ввечері я звернувся письмово до МВС та СБУ з проханням направити їхніх представників на 8 ранку до суду, щоби перевірити факти можливого злочину", - сказав він.

"О 8 годині, коли зібралися депутати, до нас вийшов представник охорони і попросив делегувати двох депутатів для розмови з керівником суду", - розповів Забзалюк.

"Тоді я і Олександр Стешенко зайшли в приймальню голови суду, її секретар нас зареєструвала, нас запросили до її кабінету, і я, якщо чесно, не очікував такого неадекватного ставлення до статусу народного депутата", - обурився нардеп.

"Це була агресія, намагання спровокувати нас. Суддя Отрош почала закидати нам, що ми незаконно увірвалися до її кабінету, але реальної відповіді на питання, чи знає вона, в який спосіб і чому в приміщення суду потрапили сторонні особи, ми не отримали", - розповів він.

Після цього, за словами Забзалюка, суддя Отрош нібито звернулася до ГПУ з приводу незаконного потрапляння депутатів до її кабінету, в результаті чого Забзалюк і Стешенко отримали виклик до ГПУ.

Забзалюк також додав, що не збирається на даний момент йти до прокуратури в зв'язку з цим приписом, бо вважає його тиском на опозицію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування