Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко порівняла свою справу з убитою людиною

Четвер, 7 липня 2011, 14:00

Сторона обвинувачення у "газовому суді" проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко вважає, що аргументація захисту про відведення судді Кірєєва не відповідає стадії судового розгляду.

Про це заявив прокурор Микитин під час обговорення повторного клопотання Тимошенко про відведення судді.

За його словами, всі доводи захисту можуть бути розглянуті "лише коли суд перейде до судового слідства".

"Тоді суд зможе дослідити матеріали кримінальної справи і дати оцінку всім доказам, на які посилається захист (у своєму клопотання)", - зазначив Микитин.

"Оскільки йде посилання на цій стадії (а не на стадії судового слідства), воно унеможливлює суд дати відповідь на те, що зараз прозвучало зі сторони захисту (клопотання)", - зазначив прокурор.

"Не можна під час попереднього розгляду судом закрити справую, бо ми не розглянули докази", - додав він.

Водночас він зазначив, що на будь-якій стадії судового розгляду захист має право заявляти клопотання про закриття кримінальної справи.

У відповідь на це Тимошенко зазначила:

"Якщо порушена кримінальна справа за вбивство, а вбита нібито людина приходить в суд живою, треба допитувати свідків, з'ясовувати обставини справи? Людина ж жива. Так і з цією справою. Ви говорити про те, що є злочин. Але злочину як такого немає".

"Тому використовувати бюджетні гроші на роботу прокурорів, судді, всіх людей, які будуть до цього залучені, і є нанесенням свідомо збитків державі. Бо немає самого злочину", - заявила Тимошенко.

Після обговорення суд пішов до дорадчої кімнати до 15-15.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування