Суддю Кірєєва вже зарахували до дворян

Четвер, 11 серпня 2011, 08:19

Суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, який веде справу Юлії Тимошенко, в школі був майже відмінником, а його мама розповідала про дворянське походження їхньої сім'ї.

Про це пише Сегодня, яка побувала в школі і у дворі будинку, де навчався і жив Кірєєв.

Кірєєв жив з мамою у двокімнатній квартирі на вулиці Маршала Гречка в столиці.

Там досі живе його мама.

"Він завжди був акуратний, доглянутий, одягнений з голочки, все випрасувано - любо глянути. Але вже років 8 як тут не живе", - розповіла сусідка Ольга Маслова.

У свою чергу класний керівник Кірєєва і вчитель математики Ольга Луців розповіла, що Кірєєв був хорошистом.

Кірєєв закінчив СШ № 63 у 1997 році.

"Ми його називали "наш Радік". У нас він навчався два роки - 10 і 11 клас. Родіон з тих учнів, які радували навчанням рідних та іншим дітям допомагали", - сказала вчителька.

"Йому простіше давалися гуманітарні науки, але й з математики у нього була п'ятірка. У 11 класі був у двох кроках від медалі. Дружив з усіма дітьми, але найбільше зі своїм однокласником Андрієм Чайковським. На батьківські збори завжди приходила його мама - вона його одна виховувала. Мені вона розповідала, що їхня сім'я дворянського роду, коріння якого сягає Петербурга", - додала Маслова.

Директор школи Лідія Мартинюк показала журнал з випускними оцінками Кірєєва.

"Ось, дивіться, всі п'ятірки (у 1997 році в Україні була ще п'ятибальна шкала), крім англійської мови та хімії. Поведінка - зразкова. З географії та історії був відзначений грамотами", - зазначила вона.

"Можу сказати, що це був організований, цілеспрямований учень", - додала Мартинюк.

Як зазначає Сегодня, Кірєєв дійсно є в переліку дворянських родів.

Є версія, що рід походить від казанських ханів Салтана та Ягіша Кераєвих. Вони перейшли на службу до росіян після завоювання Казані військами Івана IV Грозного.

Прізвисько "Кера", від якого пішло прізвище Кірєєв, у тюркських народів означало "герой". Також одним з варіантів походження прізвища Кірєєв називають те, що воно пішло від прізвища нащадків кримського хана Хаджи-Гірея: Гірей - Кирей (Керала) - Кірєєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News