Тігіпко визнав складнощі у переговорах з ЄС через суд над Тимошенко

Четвер, 11 серпня 2011, 10:50

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко визнав ускладнення у переговорному процесі з Євросоюзом унаслідок судового процесу проти Юлії Тимошенко.

Про це Тігіпко заявив під час обговорення угоди про зону вільної торгівлі в рамках візиту до столиці Німеччини, передає "Deutsche Welle".

Щоправда, невідомо, чи Тігіпко мав на увазі власне суд над Тимошенко, чи рішення суду арештувати її.

У Берліні Тігіпко провів зустріч у Міністерстві закордонних справ Німеччини. За словами речниці німецького МЗС, чиновник високого рангу роз'яснив Тігіпку критичну позицію Німеччини стосовно арешту Тимошенко, передає інформагентство DPA.

Чиновник знову наголосив, що суд має бути справедливим і з дотриманням норм правової держави. У день арешту Тимошенко МЗС Німеччини поширив заяву статс-міністра Вернера Хоєра про те, що рішення про взяття під варту екс-прем’єра України пробуджує підозри у "політично мотивованому правосудді".

Тігіпко у Берліні запевнив, що Україна надає перевагу зближенню з ЄС, а не Митному союзу з Росією, Казахстаном та Білоруссю.

"Ми робимо вибір на користь Європи через її кращі економічні та демократичні стандарти", - сказав український віце-прем'єр виданню Handelsblatt.

Тігіпко закликав "Європу зрозуміти, що уряд України дуже серйозно прагне наближення до ЄС", пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування