Янукович доручив готуватися до кризи

Четвер, 11 серпня 2011, 20:07

Президент Віктор Янукович доручив прем’єру Миколі Азарову та главі НБУ Сергію Арбузову забезпечити стабільність фінансової системи держави.

Про це повідомила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє прес-служба президента.

Крім того, чиновникам доручено мінімізувати вплив на вітчизняну економіку негативних тенденцій на міжнародних фінансових ринках.

За словами Акімової, президент доручив Азарову і Арбузову оцінити ситуацію на світових і українському фінансових ринках, забезпечити проведення постійного моніторингу цієї ситуації.

Президент також доручив уряду і НБУ підготувати ряд заходів щодо зниження негативного впливу ситуації на зовнішніх ринках, серед яких зменшення доларизації української економіки, заміщення імпортних товарів товарами вітчизняного виробництва, підвищення привабливості безготівкових розрахунків.

НБУ також доручено вивчити питання щодо збільшення кредитних операцій комерційних банків з підприємствами реального сектора.

Акімова також зазначила, що главі НБУ доручено розробити комплекс заходів для недопущення будь-яких зловживань на валютних ринках України, адже в період кризи українці активніше скуповують валюту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування