Викрадений в Україні палестинець розповів про підготовку бойовиків

П'ятниця, 12 серпня 2011, 21:45

Ісламістський рух ХАМАС, який контролює сектор Газа, відкрив військову академію з підготовки бойовиків.

Про це, як повідомляє "Едіот Ахронот", в ході допитів заявив палестинський інженер Дірар Абу Сісі, викрадений ізраїльськими спецслужбами на Україні на початку 2011 року.
 
Як вдалося з'ясувати журналістам видання, які досягли часткової публікації стенограм допитів через суд, рішення про створення військової академії було прийнято після завершення в січні 2009 року ізраїльської операції "Литий свинець".
 
Аналізуючи хід операції, керівництво ХАМАСу прийшло до висновку, що бойовики руху підготовлені погано, повідомляє Лента.Ру.

Через відсутність дисципліни і досвіду багато бійців кидали свої позиції при наближенні ізраїльських військ. Багатьом страх заважав застосовувати зброю.

В результаті при мечетях в секторі Газа почали діяти курси підготовки бойовиків.

Іспити здаються також в мечетях, або в існуючих університетах. На навчальних посібниках немає символіки ХАМАСу, а серед інструкторів є університетські викладачі та співробітники міністерства освіти.

Крім того, за словами Абу Сісі, поряд з бойовою підготовкою особового складу до завдань академії входить удосконалення ракетних систем, що знаходяться в розпорядженні ХАМАСу. В ході допитів палестинець зізнався, що сам брав участь у цих дослідженнях.

При цьому Абу Сісі заявив, що не є експертом в області вибухових речовин, і займався лише розрахунками, що стосуються фізичних властивостей металу - наприклад, здатності металевої труби витримувати вплив високої температури і тиску.

Частину інформації для своєї роботи інженер знаходив у вільному доступі в інтернеті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування