Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фахівці з євроінтеграції попередили Януковича про труднощі з ЄС

Субота, 13 серпня 2011, 09:05

Події, пов`язані з судом і арештом екс-прем’єра Юлії Тимошенко, негативно вплинуть на переговорний процес з ЄС.

Про це учасники громадської експертної ради при Українській частині Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС заявили у відритому листі до президента Віктора Януковича, повідомляє УНІАН.

Зокрема, в листі зазначено, що "сигнали, отримані від міжнародних інституцій та країн-членів ЄС, недвозначно свідчать про те, що політично вмотивований суд над лідерами опозиції може стати тією "червоною лінією", перетнувши яку, неможливо сподіватися на реалізацію амбітних планів України в європейському напрямку".

Експерти вважають, "що новий виток політичного конфлікту на тлі другої хвилі глобальної економічної кризи, що піднімається і навряд чи омине Україну, згодом може перерости у нове суспільне протистояння чи пряме протиборство влади з власним народом".

Автори листа закликали президента повернути Україну на європейський шлях розвитку, щоб проєвропейська риторика влади не розходилася з реальними діями, а внутрішньополітичні конфлікти вирішувалися у спосіб, який би не ставив під сумнів щирість європейських прагнень України та розуміння владою базових демократичних цінностей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування