Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Викрадений в Україні палестинець визнав свою провину й розкаявся - ЗМІ

Субота, 13 серпня 2011, 12:08

Заарештований ізраїльською владою за звинуваченням у тероризмі директор електростанції сектора Газа Дірар Абу-Сісі визнав свою провину.

Про це повідомили ізраїльські ЗМІ з посиланням на Окружний суд міста Беер-Шеви, повідомляє "Сегодня".

За документами суду Абу-Сісі був членом "ХАМАС" з 2002 року. Причому, в організації його вважали експертом по артилерії. Хоча, за словами Абу-Сісі, він нічого не знав про вибухівку і отримував всю інформацію з інтернету.

"У нас не вистачало підготовлених кадрів. Багато бойовиків навіть не знали, як правильно поводитися зі зброєю", - розповів він.

Спочатку Абу-Сісі працював над вдосконаленням бойових якостей кустарних ракет. А також був присутній на випробуваннях зразка нової ракети в Хан-Юнісі. Крім того, він сам створив ракету дальністю 45 км, але при запуску вона вибухнула.

Потім йому було доручено створити військову академію для навчання терористів. "Підготовка бойовиків велася в мечетях", - говорить Абу-Сісі.

"Викладачами були професори університету, працівники Міносвіти і бізнесмени. А визначних студентів ми відправляли на практику до Сирії, Ємену, Судану та Ірану", - розповів він.

Відзначається, що в ході слідства заарештований розкаявся в скоєному.

Як повідомлялося, в січні 2011 року Дірар Абу-Сісі разом з дружиною, громадянкою України Веронікою, прибув із сектора Газа в Україну в надії отримати вид на проживання. А 18 лютого зник з потяга "Харків-Київ".

Вероніка Абу-Сісі вважає, що правоохоронці України посприяли агентам "Моссаду" у викраденні її чоловіка, але вітчизняні спецслужби це спростовують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування