Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог: Яценюк хоче скористатися ситуацією

Неділя, 14 серпня 2011, 18:39

Політолог Володимир Фесенко вважає, що об'єднання опозиції в Україні не відбудеться.

"Не вірю в об'єднання опозиції, тому що інтереси Юлії Тимошенко та Арсенія Яценюка є об'єктивно конкурентними", - написав він у коментарі "Газеті по-українськи".

За словами Фесенка, Яценюк "хоче просто скористатися нинішньою ситуацією і зробити електоральний прорив", оскільки його підозрювали в симпатіях до влади.

"Тому і вирішив продемонструвати свою радикальну опозиційність. Більш того, він фактично пропонує послуги адвоката Тимошенко", - пише він.

"Під час виборів опозиція може координувати зусилля та оголосити своєрідний пакт про ненапад. Адже реальними конкурентами на виборах будуть не опозиція та влада (вони ідеологічні опоненти), а опозиційні партії між собою", - стверджує політолог.

За його словами, якщо буде ухвалений законопроект Олександра Лавриновича про змішану систему виборів, тоді треба буде координувати діяльність в питанні визначення єдиних кандидатів від опозиції у мажоритарних округах.

"Це є завданням максимум. Проте дуже сумніваюся, що навіть цього вдасться досягнути, тому що та ж "Свобода", яка має значну підтримку по Україні, буде висувати своїх кандидатів", - пише Фесенко.

"У разі ухвалення законопроекту Лавриновича блоки будуть заборонені. А щоб Яценюк розчинився в "Батьківщині", чи навпаки, я в це не вірю", - зазначив політолог.

Водночас, на його думку, "малі партії, наприклад, Миколи Катеринчука і Анатолія Гриценка мають приєднуватися до великих гравців, щоб не розпорошувати електорат".

Пропозицію Яценюка до опозиції не йти на вибори в разі ув’язнення Юлії Тимошенко Фесенко назвав PR-грою.

"Це має продемонструвати радикальність Яценюка, а також додатково привернути увагу до його персони. Однак дуже сумніваюся, що бойкот відбудеться", - зазначив він.

Фесенко такж звертає увагу на реакцію опозиції на арешт Тимошенко.

"Усі як один підтримали екс-прем'єра і виступили з критикою її арешту, але інші пропозиції були різними. Так, "Наша Україна" вимагала проведення дострокових виборів, Яценюк сказав про бойкот виборів. Відповідно, ця ініціатива втратить сенс", - вважає політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування