Кірєєв наказав привести екс-уповноваженого Ющенка в суд силою

Понеділок, 15 серпня 2011, 16:40

Суд у справі Юлії Тимошенко ухвалив рішення застосувати примусовий привід до свідка Богдана Соколовського.

Таке рішення головуючий суддя Родіон Кірєєв ухвалив після перерви.

Він пояснив, що Соколовський неодноразово запрошувався судом в якості свідка, однак той "наводить суперечливі доводи" щодо неможливості прибути до зали. Згідно рішення свідок має бути доправлений до зали суду 17 серпня о 9:30.

Ставлячи це питання на обговорення сторін, Кірєєв нагадав, що Соколовський неодноразово викликався до суду, однак в день судового засідання приніс до канцелярії суду заяву щодо відмови від дачі свідчень з особистих і виробничих причин.

Сторона державного обвинувачення не заперечила проти примусового приводу Соколовського, однак адвокат Тимошенко Юрій Сухов висловив застереження щодо цього.

"Може він просто неграмотний юридично, треба просто роз'яснити йому його права та обовязки. Він відома людина, і я думаю, що це буде ненормально, якщо його приведуть у суд в кайданах", - зазначив він.

Крім того, на думку Сухова, примусовий привід обов'язково вплине на психологічний стан Соколовського, внаслідок чого допит не може вважатися об'єктивним.

У свою чергу сама Юлія Тимошенко негативно висловилася стосовно примусового приводу до суду будь-кого зі свідків.

"Достатньо того, що наді мною чиниться насилля і я категорично заперечую проти того, щоб насилля чинилося проти будь-якої людини ще в цьому процесі", - сказала вона.

Разом з тим Кірєєв побіжно згадав в цьому контексті імена інших свідків, зокрема, Віктора Ющенка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News