Безсмертний: Скоро з Москви пролунає, що Янукович - зрадник

Вівторок, 16 серпня 2011, 08:17

Колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний вважає, що "апетити" Росії щодо газотранспортної системи України настільни великі, що їх неможливо задовольнити.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, коментуючи заяву голови "Газпрому" Олексія Міллера про те, що з Україною в енергетичній сфері можна було б співпрацювати за тією самою схемою, що i з Білоруссю.

"Колись імператриця російська сказала, що всі українські гетьмани зрадники. Так от ситуація йде до того, що з Москви скоро пролунає ця фраза, про яку я зараз сказав", - заявив Безсмертний.

"Немає тих умов з українського боку, які могли би задовольнити апетити Москви в питаннях транспортування газу і в питаннях власності на території України. Апетити "Газпрому" і політичні апетити в Москві настільки високі, що Україна в принципі їх не може задовольнити, особливо в галузі газотранспортної системи, якщо їх порівнювати і шукати якісь аналогії з білоруською ситуацією", - додав він.

Безсмертний зазначив, що у Білорусі "питання зайшло настільки далеко, що фактично Білорусь як країна втратила повністю контроль над газотранспортною системою, чи втратить невдовзі".

"Це означає, що всі розмови про цінові умови, чи пільги – вони просто втрачають сенс. Очевидно, що в України є тільки один варіант розвитку – це зменшувати обсяги споживання газу. Це спосіб вирішення проблем із "Газпромом". Іншого механізму я не бачу", - заявив він.

На питання, чи можливо, щоб Україна погодилася на умови Росії і віддала контроль над своєю ГТС, Безсмертний відповів:


"Це означає, що Україна має вийти зі Світової організації торгівлі, це означає, що вона має денонсувати більшість міжнародних угод в галузі паливно-енергетичного комплексу, енергетики в цілому. Тобто, в принципі, я не бачу такої можливості".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування