Ванникова: Фаховий економіст Ющенко ніколи не хвалив контракти-2009

Середа, 17 серпня 2011, 21:19

Позиція екс-президента Віктора Ющенка щодо газових контрактів 2009 року є послідовною і незмінною.

Про це заявила прес-секретар екс-президента Ірина Ванникова, коментуючи його виступ як свідка у справі Тимошенко на засіданні Печерського райсуду Києва.

"Негативна оцінка Віктором Ющенком газових угод, укладених екс-прем’єром в січні 2009 року, не означає, що він підтримує не правові дії влади супроти Юлії Тимошенко, зокрема, її ув’язнення до винесення рішення суду", - заявила вона.

Ванникова уточнила, що позиція Ющенка є "послідовною, і спрямована на пошук аргументів для скасування цих угод".

"Як президент країни і фаховий економіст, Віктор Андрійович, ніколи не давав позитивної оцінки московським газовим угодам 2009 року, оскільки для будь-якого об’єктивного спостерігача очевидно, наскільки ці домовленості є економічно та політично невигідними для України", - цитує прес-секретаря сайт партії "Наша Україна".

"Поряд з цим Ющенко неодноразово застерігав теперішню владу від використання суду в політичних цілях та підміни правосуддя політичними розправами над опонентами. Як і мільйони українців, екс-президент вимагає від влади забезпечити відкритий і неупереджений судовий розгляд усіх резонансних справ", - підкреслила Ванникова.

Вона наголосила, що Ющенко підтримує вимоги української та міжнародної громадськості щодо припинення порушення прав обвинувачених на справедливий судовий захист, звільнення їх з-під незаконного арешту, оприлюднення обвинувачувальних висновків та надання вільного доступу ЗМІ до висвітлення процесів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування