Українці отримали найбільше дозволів на роботу в Польщі

Четвер, 18 серпня 2011, 11:17

За перше півріччя українці одержали понад 35% усіх дозволів, виданих на роботу в Польщі.

Згідно з даними Міністерства праці і соціальної політики Польщі, кількість виданих дозволів порівняно з першою половиною минулого року збільшилася майже на 40% (після 5-відсоткового зростання у січні-червні 2010 року до аналогічного періоду 2009 року).

Всього за перші шість місяців поточного року Польща видала громадянам України близько 6,9 тисяч офіційних дозволів, які дають право працювати у країні більш як шість місяців на рік.

Друге місце посіли громадяни Китаю, які отримали 3,6 тисяч дозволів, а третє з 1,2 тисяч дозволів – в`єтнамці. Громадяни Білорусі одержали 750 дозволів на роботу, а Росії – близько 260.

Шість з семи тисяч виданих українцям дозволів були новими, а трохи більше тисячі - продовженням раніше наданих. Майже п`ять тисяч дозволів видано терміном від трьох місяців до року, 1,3 тисяч - до двох років. 60% дозволів видано чоловікам.

У більшості випадків громадяни України одержували дозвіл на виконання кваліфікованих робіт (2,4 тисяч дозволів), а найпопулярнішими сферами були будівництво (1,9 тисяч) і хатні роботи (1,4 тисяч).

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...