Януковича назвали найвпливовішим в Україні. Другий - Юра Єнакієвський

Четвер, 18 серпня 2011, 13:48

Президент Віктор Янукович очолив ТОП-100 найвпливовіших людей України за версією журналу "Кореспондент".

Про це головний редактор журналу Віталій Сич заявив на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

За його словами, Янукович став лідером списку найвпливовіших людей країни вже третій раз. "Ніколи ще одна і та сама людина не опинялася на вершині рейтингу видання тричі", - сказав Сич.

"З перших днів правління Янукович, який почав відточувати жорстку президентську вертикаль, досяг у цій справі досконалості і не залишив "Кореспонденту" вибору. Всі ключові пости перебувають у руках його політичної сили - Партії регіонів", - додав він.

Сич також підкреслив, що за весь час існування рейтингу (у 2011 році це вже 9-й ТОП-100), ще ніколи не було стільки політиків, які представляють одну і ту саму політичну силу – Партію регіонів.

При цьому ступінь впливовості людей значною мірою визначається близькістю до Януковича. Цього року у рейтингу 26 новачків, у 2010 році було 44 новачки.

Друге місце у ТОП-100 посів депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, який вперше потрапив до списку найвпливовіших українців.

Третє місце у списку, як і минулого року, посів глава адміністрації президента Сергій Льовочкін. Замикають першу п`ятірку мільярдер, президент компанії СКМ Рінат Ахметов і прем`єр Микола Азаров.

Водночас екс-прем`єр Юлія Тимошенко посіла десяте місце у ТОП-100, а екс-президент Віктор Ющенко вибув з рейтингу.

При цьому син Януковича Олександр розмістився на 30-му рядку в рейтингу. Лише четверо БЮТівців потрапили до рейтингу. Рік тому у ТОП-100 найвпливовіших українців опозиційний БЮТ представляли 11 осіб.

У 2003 і 2004 роках список очолював президент Леонід Кучма, у 2005-му – Віктор Ющенко, в 2006-му – Ахметов, в 2007-му і 2010-му – Янукович, а в 2008 і 2009 роках – Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування