Тимошенко ставить суду умови

Четвер, 18 серпня 2011, 15:09

Юлія Тимошенко відмовляється давати свідчення до залучення у справу низки документів на її підтримку.

Про це вона сказала під час судового засідання.

"Я не можу приступити до дачі показів поки ви не витребуєте докази, які ви раніше відмовлялися витребувати", - зазначила Тимошенко.

За її словами, насамперед йдеться про звіт аудиторської компанії Ерст енд Янг та угоди між Нафтогазом та Укртрансгазом на закупівлю технічного газу.

Крім цього, захисники Тимошенко просять долучити до справи копію постанови Верховного суду Росії у справі генерала Олійника, інформаційні матеріали "Української правди" та низки інтернет-видань, копії документів зі Стокгольмського арбітражу щодо позову Газпрому та довідку Інституту української мови щодо значення слова "директива".

Також Тимошенко наполягає на виклику свідків захисту. Зокрема, Михайла Лівінського та Петра Крупка.

Вона наполягає на розгляді клопотання про зміну їй запобіжного заходу та оголошенні перерви у судовому засіданні на три дні, щоб вона могла напрацювати спільну позицію з захисниками.

"Я, пане суддя, не хотіла б, щоб ви хоча б годину провели за ґратами незаконно коли-небудь. Тому я наполягаю на розгляді клопотання про зміну запобіжного заходу...А якщо ви не надасте перерву, то фахових пояснень (свідчень) не можна буде дати", - сказала екс-прем'єр.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування