Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські росіяни не поспішають переселятися до Росії

Четвер, 18 серпня 2011, 16:13

Кількість переселенців з України за п’ять років існування Державної програми Росії з переселення співвітчизників не перевищує 5 тисяч осіб.

Головна причина відсутності ажіотажу щодо переселення – неможливість отримати житло або відсутність вакансій, зазначила  в інтерв’ю Deutsche Welle співробітник Генконсульства Росії в Харкові Любов Несвіт.

Держпрограма не надає таких преференцій, за винятком лише окремих випадків. Також доволі часто люди сподіваються знайти в Росії високооплачувану роботу, не маючи, проте, відповідної кваліфікації.

Часто люди також оманливо сподіваються, що скориставшись програмою, зможуть жити та працювати, приміром, у Москві. Звісно, це неможливо, пояснюють у генконсульстві, адже програма спрямована насамперед на покриття дефіциту висококваліфікованих працівників у віддалених регіонах Росії.

Учасники програми та члени їхніх родини отримують, зокрема, одноразову фінансову допомогу та громадянство Росії.

За програмою, яка реалізується в 30 країнах світу, найбільше переселенців до Російської Федерації приїздить з колишніх республік Середньої Азії. Україна в цьому списку посідає 4-е місце. Так, за 5 років існування програми нею скористалися лише приблизно 4,5 тисячі мешканців України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування