Томенко: виборчий закон треба тільки підсилити

Четвер, 18 серпня 2011, 21:49

Сформувати єдиний список до Верховної Ради - нереально і неправильно.

Таку думку озвучив член партії "Батьківщина", віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко в ефірі 5 каналу.

"Ми вважаємо, що треба нинішній виборчий закон зберегти, тільки посиливши складову відкритих виборчих списків. І будемо спільно за це боротися", - розповів він.

"Нереально і неправильно, я тут Яценюка підтримую, сформувати єдиний список до Верховної Ради, але в мажоритарних округах треба сформувати єдиний список. Підібрати туди 225 кандидатів", - заявив БЮТівець.

"Всі повинні знати: від опозиції є єдиний список в округах. І є, наприклад, дві чи три колони, які ідеологічно десь різняться, вони опозиційні і ідуть до парламенту. Ну і найважливіше, щоб ці два списки не взаємопоборювали, а говорили своє ставлення до влади і пропонували стратегію розвитку країни, відмінну від влади", - вважає Томенко.

Як відомо, у середу бютівець Андрій Шкіль, коментуючи можливу співпрацю партій "Батьківщина" і "Фронт змін", заявив, що "вже є попередня домовленість про висунення єдиного кандидата від опозиції".

Проте згодом спростував ці слова, запевняючи, що мав на увазі висування кандидатів у народні депутати України в мажоритарних округах.

Пізніше лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк виступив проти об'єднання опозиції в одну партію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News