700 російських комуністів застрягли на кордоні з Україною

П'ятниця, 19 серпня 2011, 15:23

Представники компартії Росії кілька годин стоять на кордоні з Україною, куди мають намір в'їхати для участі в міжнародному Форумі "Єдність - шлях до порятунку братніх народів" у Донецьку в п'ятницю.

Про це журналістам сказав у Донецьку лідер КПРФ Геннадій Зюганов, повідомляє Остров.

"Я дещо здивований і хотів би звернутися до прикордонних служб. З Ростова там їде велика делегація. Її три або чотири години тримають на кордоні. Я не бачу ніякого сенсу в цьому", - сказав він.

За даними Зюганова, на кордоні стоять 700 осіб, які "їдуть, щоб привітатися зі своїми родичами і друзями".

"Таке середньовіччя винайшли, від якого нудить всіх. Це не "самостійність і незалежність". Це середньовіччя, від якого погано тхне і яке нам нав'язали... Їдеш до родичів, тебе під Бєлгородом будуть тримати, обшарювати твої валізи, і дві години під Харковом. Кому це потрібно - українцям? Не потрібно", - обурився він.

У свою чергу народний депутат України, голова Донецького обкому Компартії Микола Кравченко зазначив, що зараз українські комуністи з'ясовують, що сталося на пункті пропуску на кордоні та на якій підставі.

"Я переговорив з начальником цього поста, начальник загону взяв на себе всю відповідальність: він упевнений, що мав рацію. Я відправлю депутатський запит до прокуратури, перевіримо все і будемо ставити питання про конкретну особу, про відповідність займаній посаді", - сказав Кравченко.

Він зазначив, що за даними російської сторони, проблеми на кордоні виникли у п'ятдесяти осіб.

Водночас за даними депутата Держдуми Росії Миколи Коломійцева, мова йде про групу в кількості 300 осіб.

За його словами, нібито в української сторони є підозри, що вони їдуть "влаштовувати масові заворушення".

19 серпня за ініціативою ЦК Компартії України, ЦК Комуністичної партії Російської Федерації в Донецьку відбудеться Міжнародний форум "Єдність - шлях до порятунку братніх народів".

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News