Українські роботодавці жахнули податкову

Понеділок, 22 серпня 2011, 11:25

Понад 95% українських роботодавців порушують трудове законодавство, а кожен 5-й платить зарплати нижче прожиткового мінімуму.

Про це повідомив заступник глави Державної податкової служби Олександр Клименко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Статистика жахлива. Порушення трудового законодавства виявлені майже на всіх перевірених підприємствах - більше 95%. Кожен п'ятий роботодавець виплачує зарплату нижче прожиткового мінімуму, ще більший відсоток підприємств видає гроші "в конвертах", ухиляючись від податків", - сказав він.

"Звідси, відповідно, недофінансування соціальних програм з місцевих бюджетів. Розірвати це замкнуте коло - першочергове завдання нашої служби", - підкреслив Клименко.

Він також поінформував, що податківцями знайдено 76 тисяч працівників, які працювали без укладання трудових угод. Ще 34 тисячі громадян здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації.
 
Заступник глави ДПС закликав своїх підлеглих боротися з нелегальною зайнятістю, в тому числі, за допомогою активної роз'яснювальної роботи.

"Ми маємо справу із системним суспільним явищем. Тому цю проблему неможливо вирішити одними "репресивними" заходами - перевірками, штрафами, іншими санкціями", - зазначив Клименко.

"Наше головне завдання - змінити ставлення людей до цього. Образно кажучи, запровадити моду на офіційне працевлаштування з пристойною зарплатою", - сказав він.

Клименко також заявив, що після бесід з податківцями 40 тисяч підприємств підвищили рівень оплати праці, внаслідок чого бюджет додаткового отримав 79 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, за його словами, зусиллями податкових органів заборгованість із заробітної плати з початку року скоротилася на 1,089 мільярда гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...