Українські хакери пограбували США на $20 мільйонів

Понеділок, 22 серпня 2011, 12:32

В Україні припинено діяльність організованого злочинного угруповання хакерів, яка завдала збитків економіці США на суму понад 20 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За даними прес-служби злочинне угруповання причетне до несанкціонованого втручання в автоматизовані системи національних та іноземних кредитно-фінансових установ, а також до заподіяння їм значних економічних збитків.

Члени угрупування створили розгалужену, добре законспіровану мережу по всій Україні, до складу якої входили понад 20 осіб - громадяни України та іноземці.

Зловмисники копіювали конфіденційну інформацію про реквізити банківських платіжних карток, потім використовували її для виготовлення підроблених банківських карток, за допомогою яких знімали кошти з банківських рахунків громадян різних країн.

На початку серпня організатори і окремі члени банди були затримані.

У них вилучили високотехнологічне обладнання, більше тисячі підроблених пластикових платіжних засобів і понад 100 тисяч реквізитів у вигляді комп'ютерної конфіденційної інформації, значні суми коштів.

"За попередніми оцінками правоохоронних органів США, в результаті значних протиправних дій тільки економіці США завдано збитків на суму понад 20 млн. доларів", - зазначено в повідомленні.


Чотири члени ОЗУ за рішенням суду арештовані. Проти них порушено кримінальну справу за ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів) Кримінального кодексу Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування