Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українське посольство підтримало лівійську опозицію

Понеділок, 22 серпня 2011, 22:46

Посольство Лівії в Україні вивісило біля свого будинку червоно-чорно-зелений прапор, який використовують прихильники опозиційного Національної перехідної ради.

Як розповів "Інтерфакс-Україна" працівник посольства, в 16:00 за місцевим часом біля воріт, через які у двір лівійського диппредставництва заїжджають автомобілі, був вивішений опозиційний триколор.

Як повідомляли зарубіжні ЗМІ, лівійські посольства в ряді країн у понеділок змінили зелений стяг Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії на триколірний прапор, який використовується опозицією.

Співробітники лівійського посольства в Сирії в комюніке посольства оголосили, що відтепер захищатимуть інтереси не Муамара Каддафі, а опозиційного Національної перехідної ради.

Про перехід на сторону опозиції оголосило в понеділок лівійське посольство в Алжирі.

В Анкарі, за повідомленнями турецьких ЗМІ, прихильники опозиції зняли з будівлі посольства Лівії прапор Джамахірії, поставивши червоно-чорно-зелене полотнище.

Тим часом посольство Лівії в Москві не поспішає визнавати перемогу опозиції в Тріполі.

"Посольство працює в звичайному режимі, жодних вказівок ми не отримували", - заявили в дипмісії.

Прапор Лівії являє собою прямокутне полотнище зеленого кольору. Це єдиний у світі одноколірний державний прапор без яких-небудь додаткових деталей, малюнків, написів.

Прапором незалежного королівства Лівії був червоно-чорно-зелений прапор з білим півмісяцем і зіркою посередині, але після революції 1969 року він був змінений на червоно-біло-чорний.

21 серпня повстанці почали операцію по захопленню столиці Лівії Тріполі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування