Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович наказав Азарову нейтралізувати ціни на газ

Вівторок, 23 серпня 2011, 11:27

Президент Віктор Янукович доручив Кабміну та головам обладміністрацій вжити заходів з метою запобігання негативному впливу на економіку зростання ціни на імпортований газ.

Так, прем’єру Миколі Азарову доручено до 1 жовтня розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо запровадження обов'язкового обліку виробленої, транспортованої, розподіленої та фактично спожитої теплової енергії;

Також уряд має внести зміни до Державної програми енергоефективності та Енергетичної стратегії України до 2030 року щодо зменшення обсягів використання природного газу та збільшення обсягів використання альтернативних видів палива.

Крім того, має бути затверджено план заходів щодо збільшення питомої ваги вітчизняних рідких і газоподібних вуглеводнів в енергетичному балансі України на 2011 – 2012 роки.

Натомість головам держадміністрацій доручено активізувати роботу із залучення коштів із небюджетних джерел, у тому числі коштів міжнародних організацій, для оптимізації системи теплопостачання населених пунктів шляхом закриття або модернізації нерентабельних об'єктів комунальної теплоенергетики, будівництва у разі потреби нових котелень за новітніми ресурсозберігаючими технологіями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування