Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти "Студентського братства" заблокували блокпост ЧФ РФ

Вівторок, 23 серпня 2011, 16:09

Активісти "Студентського братства" заблокували блокпост Чорноморського флоту Росії, установлений у районі Козачої бухти.

"Близько 20 активістів "Студентського братства" установили 10 наметів біля блокпоста", - повідомив "Інтерфакс-Україна" у вівторок речник цієї всеукраїнської молодіжної громадської організації Святослав Сірий.

"Ми вимагаємо припинити обмеження руху українською дорогою, яку незаконно зайняли російські військовослужбовці", - заявив він, говорячи про дорогу, яка веде до військової частини й Державного океанаріуму й на якій розміщено блокпост.

Сірий зазначив, що на кожен намет встановили український прапор, а на огорожах блокпоста наклеєні написи "Проїзд тільки для окупантів?", "Зона військової російської окупації".

"Ми сьогодні таким чином святкуємо День Державного прапора України. Ми вимагаємо відкрити дорогу для українських громадян, щоб вони могли пройти в Державний океанаріум", - сказав Сірий.

За його словами, командування частини посилило охорону поста військовослужбовцями, які розташувалися по інший бік шлагбаума.

Як відомо, 20 серпня активісти "Студентського братства" почали акцію громадського звільнення маяка "Сарич" у Севастополі, через що були затримані черговими на маяку.

2 серпня Господарський суд Криму підтвердив законність рішень Севастопольського апеляційного суду від 11 вересня 2006 року й Господарського суду Криму від 16 жовтня цього ж року про передачу Україні маяків ЧФ РФ.

У зв'язку з цим департамент Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України повинен приступити до вилучення 5 маяків у російських військових.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування