Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За підготовку теракту завели справу

Вівторок, 23 серпня 2011, 17:27

За фактом підготовки у Києві на День незалежності терористичного акту порушено кримінальну справу.

Про це на брифінгу у вівторок повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

За її словами, справу порушено слідчим відділом УСБУ в Київській області за фактом підготовки до вчинення терористичного акту (ст.ст.14, 258 ККУ) та публічних закликів до вчинення терористичного акту (ст. 258-2 ККУ), незаконного зберігання та виготовлення вибухового пристрою (ст. 263 ККУ).

Остапенко також наголосила, що те, що затриманих відпустили, не знімає з них підозри у вчиненні злочину.

"Порушено кримінальну справу, призначено експертизи: вибухотехнічну, дактилоскопічну, лінгвістичну тощо. У результаті розслідування буде визначено ступінь причетності цих осіб, або інших осіб, до вчинення цих злочинів", - сказала вона.

Коментуючи заяви затриманих про те, що до низ не пускали адвоката, Остапенко зазначила, що адвокат допускається згідно з процедурою, "яка не була витримана, потрібна письмова заява, її не було".

"Затримані надавали покази добровільно", - сказала Остапенко.

Вона також спростувала заяви затриманих про те, що вони не мають відношення до вибухівки, а листівки і пакунок їм підкинули самі СБУшники.

"Ці заяви – абсолютна маячня. Вони зараз можуть говорити, що завгодно. Триває слідство, яке встановить всі обставини цього злочину", - заявила Остапенко.

Як відомо, 22 серпня співробітники СБУ Василькові Київської області затримали трьох учасників організованого злочинного угруповання, які 24 серпня планували здійснити вибух у Києві або передмісті.

Пізніше стало відомо, що затримані активісти організації "Патріот України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування