Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС поки не збирається забороняти Кірєєву в'їзд

Четвер, 25 серпня 2011, 08:20

Питання про заборону в’їзду до ЄС для низки посадовців, відповідальних за судовий процес над Юлією Тимошенко, наразі не стоїть.

Такий висновок випливає з коментаря посольства Німеччини в Україні, який наводить Deutsche Welle.

Соратники Юлії Тимошенко та прибічники лідера опозиції просять Німеччину не давати візи судді Кірєєву та представникам влади, які причетні до її  "судового переслідування".

Відповідне звернення, під яким підписалися сім тисяч українців, до посольства Німеччини нещодавно передала група депутатів та громадських активістів. У посольстві Німеччини підтверджують, що отримали підписи і взяли звернення до відома.

Втім, у дипломатичному представництві кажуть, що рішення давати чи не давати візи першому заступнику генерального прокурора України Ренату Кузьміну, слідчому генпрокуратури Олександру Нечвоглоду,суддям Печерського райсуду столиці Родіону Кірєєву та Галині Супрун, судді Апеляційного суду Києва Ользі Єфімовій, як цього просять прибічники Тимошенко, залежатиме від позиції Євросоюзу.

"Ми як і раніше разом з нашими партнерами з ЄС прискіпливо слідкуємо за розвитком подій в Україні", - зауважив  Deutsche Welle прес-аташе посольства ФРН в Україні Крістофер Фукс.

За його словами, федеральний уряд неодноразово висловлював своє занепокоєння тим, що юстиція в Україні є політично мотивованою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування