Джарти лікували не від тієї хвороби?

Четвер, 25 серпня 2011, 09:49

Лікарі, які лікували покійного прем'єра Криму Василя Джарти, неправильно встановили його діагноз.

Про це пише газета Сегодня з посиланням на джерело, наближене до прем'єра.

За його словами, урятувати Джарти можна було ще на самому початку хвороби, однак кримські медики не зуміли одразу розпізнати онкологічне захворювання й лікували його від виразки шлунку.

"Коли німецькі лікарі пояснили, що з ним, Джарти зняв міністра охорони здоров'я Криму, замінив всю медичну верхівку", - повідомив співрозмовник.

Один із провідних онкологів Інституту онкології й радіології АМН України пояснив, що "з медичної точки зору все "вкладається" у рамки протікання такого онкологічного захворювання, як рак".

"У людини міг був тривалий млявий гастрит, на який він не обертав особливої уваги. А в людей влади це не рідкість (через стреси)", - сказав лікар.

"Потім гастрит міг прогресувати у виразку, що може "миттєво" переродиться на рак.

Пухлинний процес у шлунку часто викликає найсильніші кровотечі, від яких урятувати людину складно (тому що пухлини проростають у судини). Так помер Абдулов", - додав медик.

За його словами, інтерпретувати операцію, що робили Василю Джарти в Москві, складно.

"Але можна зробити висновок, що її все-таки приховують. Зазвичай інформація й цікаві моменти протікання хвороби все-таки просочуються (тим більше, коли людина відома). Може це роблять, щоб не породжувати штучних домислів і чуток, а може - через політичні міркування", - припустив онколог

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування