Янукович вирішив: він хоче в Євросоюз

Четвер, 25 серпня 2011, 12:08

Президент Віктор Янукович запевняє, що бачить Україну в Європейському союзі.

Про це він заявив у статті для The Wall Street Journal, повідомляє прес-служба президента.

"Україна, яку я бачу сьогодні, дуже відрізняється від тієї країни двадцятирічної давнини. Я бачу сучасну країну, яка динамічно розвивається, де малий бізнес на підйомі, творчість розцвітає, ринок набирає сили після виснажливої рецесії. Лише торік обсяг прямих іноземних інвестицій зріс на 35%", - заявив президент.

"Україна подолала довгий шлях, звільняючись від залишків радянського багажу, і я планую вести країну далі. Моя мета – забезпечити Україні гідне місце серед членів Європейського Союзу", - наголосив він.

Янукович вірить, що "майбутнє України – в Європі".

"Хоча наш історичний зв’язок з Росією і надалі відіграватиме значну роль, ключ до процвітання нашого народу та розвитку наших природних і людських ресурсів – у глибокій, більш досконалій інтеграції в європейські та західні структури", - заявив він.

"Я бачу величезний потенціал України в тому, що вона займе гідне місце в європейській економіці. У моїй країні не тільки освічений народ, вона багата науковими традиціями та технологічним потенціалом. Україна відіграє роль "містка", що поєднує європейський, російський та азіатський ринки", - зазначив Янукович.

"Партнерство України із Заходом не обмежується економічними та стратегічними інтересами. Воно також передбачає відданість спільним цінностям, демократії, захисту прав людини і мирному розвиткові світової спільноти", - запевнив президент.

"Моє минулорічне рішення відмовитися від високозбагаченого урану, придатного для виготовлення ядерної зброї, не зважаючи на пов’язані з цим економічні складнощі, говорить про серйозне ставлення України до світової безпеки і є яскравим свідченням того, що ми – надійний і стабільний партнер європейської програми Східного партнерства", - нагадав він.

Янукович вказав, що "в атмосфері глобальної невпевненості та конфлікту геостратегічних інтересів зв’язки між Європою та Україною набувають ще більшого значення. Україні потрібна Європа, і, що не менш важливо, Європа не може собі дозволити залишити Україну позаду".

"Я сподіваюся, що у наступні 10 років нашої незалежності ми станемо свідками того, як Україна знову об’єднається зі своєю європейською родиною", - висловив сподівання президент.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...