Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірма екс-губернатора заробить 28 мільйонів на школі Януковича

Четвер, 25 серпня 2011, 14:43

Компанія "Марморокбуд", яку пов’язують з міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолієм Близнюком, реконструюватиме єнакіївську школу №34.

Угода між ТОВ "Марморокбуд" і головним управлінням капітального будівництва Донецької облдержадміністрації укладена 16 серпня за підсумком тендеру за процедурою "у одного учасника", повідомляє Наші гроші з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Сума угоди складає 28,42 млн. грн.

Вибір неконкурентної процедури обґрунтовується тим, що школу потрібно відкрити до 1 вересня 2012 року. Тому роботи потрібно розпочати у серпні 2011 року.

"Проведення відкритих торгів на закупівлю цих робіт, яке триває майже три місяці, не дасть змоги виконати роботи в установлені терміни, враховуючи нормативні строки будівельних робіт", – йдеться в обґрунтуванні.

До складу робіт входять реконструкція головного будинку школи, прибудова нового корпусу із фізкультурно-спортивними, видовищними та учбовими приміщеннями, їдальнею та двоповерховий перехід, монтаж автономної газової котельні для споживачів школи. Одночасно передбачається демонтаж існуючих будинку спортзалу та переходу, винос за межі території школи газової котельні для обслуговування житлових будинків.

Вибір компанії "Марморокбуд" обґрунтований тим, що фірма "має можливості зараз виконати такі роботи (ліцензію, досвід виконання аналогічних робіт, кваліфікованих спеціалістів та відповідне обладнання)".

Засновником ТОВ "Марморокбуд" є ТОВ "СК Інжиніринг". В складі засновників цієї фірми до 2008 року була Лілія Близнюк, дружина Анатолія Близнюка, який до липня очолював Донецьку ОДА.

Згодом засновниками компанії стали латвійське ТОВ "Stelton" і белізьке ТОВ "Діомар інвест лімітед". Латвійська компанія також виступає засновником понад десяти компаній, до створення яких причетні Олена, Олексій та Сергій Близнюки.

Зараз власниками "СК Інжиніринг" є белізський офшор "Діомар інвест лімітед" і ТОВ "Всеукраїнська управляюча компанія". Ця фірма через низку засновників контролюється товариством з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Д.С.", до складу засновників якої входить син міністра Олексій Близнюк.

Це не перший виграний "Марморокбудом" тендер Донецької ОДА. Так, в червні компанія отримала підряд вартістю 5,6 млн. грн. на реконструкцію житлового будинку у селі Розівка Шахтарського району.

Як відомо, саме цю школу свого часу закінчив Віктор Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...