Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу порадили взяти Тимошенко на поруки

Четвер, 25 серпня 2011, 15:14

Президент Віктор Янукович може попросити суддю змінити екс-прем'єру Юлії Тимошенко запобіжній захід під свою відповідальність.

Це в аналітичній записці гаранту порадив політолог, радник президента Дмитро Видрін, повідомляє ТСН.

Зокрема, за словами Видріна, він написав президенту, що "вважає великою геополітичною помилкою взяття Тимошенко під варту". Утім, на думку Видріна, Янукович ще може виправити ситуацію.

"Він може взяти Тимошенко на поруки. Він же людина. Так, у нього є низка спірних рис. Але серед них немає злорадства чи злоби", - переконаний політолог.

Говорячи про причини арешту Тимошенко, Видрін виключив особисті та внутрішньополітичні мотиви. На його думку, Тимошенко виявилася вбудованою у "велику геополітичну гру".

"Зараз вирішується майбутнє Східного партнерства у Європі. А в України на зовнішньому політичному ринку є не тільки союзники, але й недоброзичники. Вирішується, куди підуть гроші: на Південне, чи на Східне партнерство", - пророкує політолог.

За словами Видріна, дехто в ЄС вважає, що потрібно закривати Східне партнерство і гроші перекидати на Південне – албанцям, сербам, косоварам, лівійським біженцям і так далі.

"Так ось, я не хочу, аби винна чи невинна Тимошенко стала приводом припинення програми Східного партнерства для України", - зазначив Видрін.

На його думку, якщо наші політики це зрозуміють, вони візьмуть Тимошенко на поруки і силою визволять з СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування