Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович каже, що українці менше жаліються на суди

Четвер, 25 серпня 2011, 18:37

З початку 2011 року Міністерство юстиції отримало від громадян майже втричі менше звернень щодо оскарження рішень суддів, їх дій чи бездіяльності.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, посилаючись на статистику звернень громадян до міністерства та його територіальних органів у першому півріччі поточного року.

Зокрема, з початку року до Мін‘юсту надійшло 804 звернення від громадян, що стосувалися цих питань, у той час як в 2010 році за цей же період на розгляд міністерства надійшло близько 2200 аналогічних звернень.

Загалом, відзначив міністр, скарги на рішення та дії суддів склали лише 1,7% від звернень, що отримав Мін‘юст у 2011 році.

Основною ж причиною звернень громадян до органів юстиції з початку 2011 року була необхідність отримати роз‘яснення щодо земельного законодавства та пенсійного забезпечення.

Громадяни також запитували в Міністерстві юстиції про порядок виконання рішень суду немайнового характеру, просили роз‘яснень щодо діяльності органів державної влади тощо.

У цілому, відзначив міністр, з початку 2011 року спостерігається позитивна статистика щодо звернень громадян до органів юстиції.

Фіксується зменшення скарг та збільшення звернень громадян, в яких вони просять надати роз‘яснення з тих чи інших юридичних питань.

З майже 48 тисяч звернень, що надійшли до Мін‘юсту та підпорядкованих йому територіальних органів, скарги займають трохи більше 20%.

При цьому, у 2011 році їх кількість, у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року, зменшилася на 8%.

Велика кількість скарг стосується невиконання рішень суду. Зазначені питання були порушені у майже 16% звернень, що надійшли на розгляд до органів юстиції.

При цьому, найбільш проблемними були питання, що стосуються примусового стягнення аліментів.

Крім того, громадяни зверталися з питань організації роботи органів нотаріату.

Зокрема, надходили скарги на великі черги в державних нотаріальних конторах, повідомив міністр юстиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування