Кірєєв відмовив Тимошенко в особистих медиках

П'ятниця, 26 серпня 2011, 10:31

Колишнiй прем'єр-мiнiстр України Юлiя Тимошенко знову просить суд дозволити її особистому лiкарю та медсестрi взяти у неї аналiз кровi.

Таку вимогу вона оголосила на засiданнi в п'ятницю, 26 серпня, повідомляє "Інтерфакс".

"Я не матиму справи нi з якими консилiумами, якi ви створюєте", - сказала Тимошенко, звертаючись до суддi.

Вона попросила допустити до неї для здачi кровi на аналiз тих лiкарiв, яким вона довiряє, оскiльки їх включили до групи медикiв, якi мали її обстежувати, але так i не допустили до цього процесу.

"Я не хочу мати справу з державними лікарями, тому що не хочу, щоб була порушена конфіденційність щодо мого стану здоров'я, бо потім це з'явиться у заявах Генеральної прокуратури на телебаченні", - заявила Тимошенко.

У свою чергу, Плахотнюк повідомив суду, що начальник слідчого ізолятора не заперечує проти допуску лікаря за умов надання дозволу суду.

Тимошенко обурилася, що її лікаря не допустили до обстеження. "Єдиний аналіз, який зробили лікарі, - вони візуально оглянули краплю крові і сказали що вона нібито нормально згортається", - сказала вона.

Зі свого боку головуючий суддя Родiон Кiрєєв зазначив, що це питання суд уже неодноразово вирiшував.

"Ваш лiкар був бiля Вас. У Вас була можливiсть пройти обстеження, здати аналiзи. I те, що ви не погодилися, - ваше право", - сказав суддя.

У результатi цього обговорення мiж суддею та Тимошенко виникла перепалка.

"Шановна пiдсудна! У нас закон один для всiх", - сказав Кiрєєв, звертаючись до Тимошенко. На це звернення iз зали прозвучала реплiка: "Що ти говориш? А для Януковича вiн який?". Суддя попередив присутнiх про видалення iз зали у разi подальшого порушення порядку.

Пiсля оголошення захистом Тимошенко низки протестiв на дiї суддi Кiрєєв продовжив зачитувати матерiали справи.

Як повiдомлялося, Тимошенко в СIЗО обстежувала група медикiв iз закладiв Мiнiстерства охорони здоров'я, до якої було включено лiкаря екс-прем'єра та медичну сестру.

"Вiд поглибленого медичного огляду пацiєнтка утрималася. У рамках методiв обстеження, дозволених пацiєнткою, встановлено, що стан її здоров'я задовiльний", - повiдомила прес-служба Мiнохорони здоров'я України 23 серпня.

Нагадаємо, раніше Родіон Кірєєв не дозволив представникам ЗМІ фото- і відеофіксацію судового засідання у справі Юлії Тимошенко.

Як відомо, Юлія Тимошенко неодноразово просила дозволу для своєї особистої медсестри на забір аналізу крові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування