Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Архіву приватизації загрожує знищення

П'ятниця, 26 серпня 2011, 11:15

Архівні документи з приватизації держмайна за всі роки незалежності зберігаються в настільки незадовільних умовах, що існує загроза їхньої втрати.

Про це заявила голова Укрдержархіву Ольга Гінзбург на прес-конференції у четвер, посилаючись на результати перевірки, передає Радіо "Свобода".

За її словами, цей архів перебуває зараз "в абсолютно непристосованому приміщенні, де немає ні опалення, ні води, ні робочих місць, там немає фінансування".

Гінзбург повідомила, що питання про збереження архіву Фонду держмайна зараз потребує врегулювання на рівні Кабінету міністрів.

Вона також не виключає, що існують особи, зацікавлені у знищенні приватизаційних документів.
 
"Подальша боротьба за те, щоб ми могли забрати собі ці архівні документи на збереження, сьогодні під сумнівом", - сказала голова Укрдержархіву .

"Чому не передають, чому не ухвалюють відповідне рішення – я можу тільки здогадуватися. Але це має знати суспільство, про це вже треба говорити, що архіви Фонду держмайна – хто, коли й кому що давав – ці архіви мусять бути збереженими", - наголосила Гінзбург.
 
У прес-службі Фонду держмайна Радіо "Свобода" порадили звернутися до Державної акціонерної компанії "Національна мережа аукціонних центрів", на балансі якої перебуває архів ФДМ.

Але у цій держкомпанії відповів лише автовідповідач, причому російською мовою, повідомляє Радіо "Свобода".
 
Член парламентської комісії з питань приватизації, депутат БЮТ Степан Давимука, який понад 10 років очолював Львівське відділення ФДМ, вважає, що влада готує ревізію результатів приватизації.
 
"Останнім часом спостерігається намагання влади переглядати старі справи. Фактично це намагання переглянути певні приватизаційні процедури", - сказав він.

За словами депутата-опозиціонера, хоча до архіву приватизаційні документи передаються після ретельного впорядкування, у них можна знайти певні зачіпки, "щоб через юридичні механізми, через суди переглядати ці справи".
 
"Тут якраз виникає дуже серйозне зацікавлення, навіть з боку деяких заступників (голови) Фонду, щоб переглянути деякі справи", - заявив Давимука.

Однак екс-голова ФДМ, депутат-регіонал Михайло Чечетов заперечив як можливість перегляду підсумків приватизації, так і припущення, що хтось із наближених до влади впливових осіб може бути зацікавлений у знищенні архіву Фонду.

Він звинуватив Гінзбург у непрофесіоналізмі через те, що вона не може навести лад у підпорядкованій їй галузі і "розписується у власному безсиллі" своїми заявами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...