Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: Або справа проти Януковича, або випускайте Тимошенко

П'ятниця, 26 серпня 2011, 14:27

Генпрокуратура не порушує кримінальну справу проти Віктора Януковича, Юрія Бойка та Євгена Бакуліна за тими ж обставинам, за якими звинувачує Юлію Тимошенко.

Як заявив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк, це підтверджує невинуватість екс-прем’єра та свідчить, що справа проти неї "грубо сфабрикована за політичними мотивами".

Плахотнюк зазначив, що Тимошенко звинувачують у тому, що ціна на газ на 2009 рік піднялася, а плата за транзит залишилася незмінною, повідомляє БЮТ.

Адвокат підкреслив, що за логікою прокуратури потрібно терміново порушувати таку саму кримінальну справу проти Януковича, Бойка та Бакуліна.

Адже вони були при владі, коли у 2007 році ціна на газ була збільшена на $49,5 за тис. кубометрів, а плата за транзит залишилася на рівні $1,7, чим було завдано збитки НАК "Нафтогазу" на суму $178,2 млн. доларів.

За словами Плахотнюка, Тимошенко та її захисники не вважають це злочином – це є монопольне ціноутворення.

Але якщо Генпрокуратура відкрила за такими ж обставинам кримінальну справу проти Тимошенко, то вона зобов’язана відкрити кримінальну справу і проти Януковича за тими ж ознаками, стверджує він.

"Якщо виходити з того, що перед законом всі рівні, то потрібно або порушувати кримінальну справу по тих угодах, або звільняти з-під арешту Юлію Тимошенко і закривати кримінальну справу по тих угодах, які їй інкримінуються", - заявив Плахотнюк.

Як відомо, у п’ятницю зранку адвокати Тимошенко зареєстрували у канцелярії Печерського райсуду Києва заяву про вчинення злочину та про порушення кримінальної справи у зв'язку з підвищенням ціни на газ на 70% урядом Януковича у 2006-2007 роках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування