Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича запевняють, що генеральство Хорошковського законне

П'ятниця, 26 серпня 2011, 16:36

Рішення присвоїти звання генерала армії главі Служби безпеки України Валерієві Хорошковському відповідає вимогам законодавства.

Про це заявив керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Денис Іванеско.

У відповідь на інформаційний запит агентства "Інтерфакс-Україна" Іванеско повідомив, що Хорошковському, як главі СБУ, було присвоєне звання генерала армії після переатестації.

У відповіді пояснюється, що указом президента Віктора Ющенка в 2008 році Хорошковському, який тоді очолював Державну митну службу, було присвоєне звання "дійсний державний радник митної служби".

Відповідно до указу від 2003 року "Про переатестацію осіб у військових (спеціальних) званнях і класних чинах", у випадку призначення особи вищого начальницього складу в Збройні Сили або інші військові формування, йому присвоюється військове звання вищого офіцерського складу в порядку переатестації з урахуванням спеціального звання або класного чина, який він має.

У 2002 році указом президент був затверджений "Перелік осіб, які підлягають заміщенню", відповідно до якого посада глави СБУ відповідає званню генерала армії України.

Переатестація керівного складу проводиться у випадку призначення особи в Збройні сили або інші військові формування. Рішення про переатестацію ухвалює президент України шляхом видання відповідного указу.

"Таким чином, після проведення переатестації в повній відповідності з вимогами законодавства Валерієві Хорошковському, як главі СБУ, було присвоєне звання генерала армії", - повідомив у відповідь на інформаційний запит Іванеско.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович привласнив главі Служби безпеки України Валерієві Хорошковському звання генерала армії.

Екс-глава Служби безпеки України, перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов висловив подив тим, що чинному главі СБУ Валерієві Хорошковському присвоїли звання генерала армії.

"Це не спеціальне звання, це військове звання, і тому мені дивно, як цивільній людині можна відразу присвоїти звання генерала армії", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування