Борис Акунін зрозумів головну проблему України

Субота, 27 серпня 2011, 10:24

Російський письменник Борис Акунін вважає головною проблемою України те, що вона "не пояснила ні світові, ні самій собі, чим вона, власне, є".

Про це він написав у своєму блозі на сайті радіостанції "Ехо Москви", повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Розповідаючи про свої враження від поїздки до Львова, Акунін висловив думку, що "українці схожі на росіян, як однояйцеві близнюки: той же культурний багаж, ті ж книжки в дитинстві читали, ті ж фільми дивилися, навіть телепередачі у нас (зітхання) ті ж самі".

"Але є і дві серйозних відмінності - одна зі знаком плюс, інша зі знаком мінус (нафтогазову ренту не рахую, тому що вона для Росії разом і плюс, і мінус)", - вказав письменник.

"Українцям дуже пощастило в тому, що вони не тягнуть на собі вантаж імперської свідомості. Ця спадщина СРСР цілком і повністю дісталося жителям РФ, і ми покірно, навіть охоче крекчемо під цією ношею", - продовжив він.

"Головна ж проблема України, по-моєму, полягає в тому, що ця велика країна не пояснила ні світові, ні самій собі, чим вона, власне, є", - вважає Акунін.

"Розумієте, до Росії можна ставитися як завгодно, але пояснювати, що таке Росія і російськість, нікому не потрібно; набір кліше і легко пізнаваних символів добре відомий", - зазначив Акунін.

"А ось що таке "українськість", що об'єднує людей, що живуть на цій території, і куди вони всі разом хочуть рухатися, зовнішньому світу поки неясно", - підсумував письменник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування