Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Данилюк розповів міліціонерам, що їх керівників треба посадити на 5 років

Субота, 27 серпня 2011, 11:47

Координатор громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк у п'ятницю був допитаний щодо подій 24 серпня.

Як повідомляє прес-служба руху, він провів на допиті в головному управлінні МВС 4 години.

Данилюк виклав на допиті свою позицію про те, що першопричиною інциденту між працівниками міліції та учасниками мирної ходи опозиції стала неадекватна поведінка співробітників МВС, які заблокували вулицю Володимирську, та їхніх керівників.

Вони на порушення закону "Про міліцію" та всупереч посадовим інструкціям не попередили учасників ходи, зокрема, через гучномовці, що діють на виконання рішення суду, яке забороняє пересування організованих чисельних груп громадян цим маршрутом.

Відтак, учасники маніфестації сприйняли дії міліції як цілком незаконні й провокативні.

За словами Данилюка, такі дії підпадають під дію статті 340 Кримінально-процесуального кодексу "Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій".

За вчинення таких дій передбачене кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

Данилюк повідомив слідчим, що учасники ходи тривалий час намагалися з’ясувати у працівників міліції та, зокрема, у бійців спецпідрозділу "Беркут", причини, які змусили їх стати на перешкоді мирній процесії. У відповідь не було надано жодних роз’яснень.

Діючи на захист своїх конституційних прав обурені учасники протесту спробували прибрати загороджувальні металеві щити, якими їм перегородили дорогу бійці "Беркуту".

І лише після застосування правоохоронцями сльозогінного газу трапились поодинокі й короткотривалі сутички, в яких взяли участь окремі маніфестанти, що жодним чином не перевищили при цьому меж необхідної оборони, вважає Данилюк.

На думку лідера "Спільної Справи", найбільша провина за цей інцидент лежить на судді, який виніс безвідповідальне й цілком неправомірне рішення про обмеження конституційного права громадян на мирні збори.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування