Справу проти Турчинова порушать уже в понеділок?

Субота, 27 серпня 2011, 21:26

Кримінальну справу проти першого заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова можуть порушити вже в понеділок.

Про це повідомив газеті "Сегодня" високопоставлений чиновник в міліції.

За його словами, справу проти Турчинова за подіями 24 серпня можуть порушити за статтею 382 Кримінального кодексу - за невиконання рішення суду (санкція - штраф або позбавлення волі на строк до 3 років).

У той же час, голова Міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров зазначає, що довести вину людини за цією статтею складно.

"Потрібно врахувати масу нюансів. Наприклад, з'ясувати, хто подавав заявку на проведення акції, і чи був на цьому документі підпис Олександра Турчинова. А також чи вчасно він отримав повідомлення про судову заборону акції. Адже відповідальність за незаконне проведення акції несуть тільки офіційні організатори" , - сказав він.

Разом з тим, політолог Вадим Карасьов вважає, що Турчинова не посадять.

"Як буде виглядати влада, яка заявляє, що хоче в Європу, і при цьому заарештовує лідерів опозиції за мітинг?", - зазначив він.

"А що стосується особисто Турчинова - до нього сходяться всі нитки управління "Батьківщиною". При цьому влада може тримати його під контролем - через компромат часів його віце-прем'єрства. А якщо його посадити, то до керівництва БЮТ може прийти якийсь радикал, з яким вже спільної мови не знайдеш", - вважає Карасьов.

На його думку, "зараз арештами лякають просто тому, що треба якось відреагувати на бійку".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування