Із Тріполі евакуювали шістьох українців

Неділя, 28 серпня 2011, 14:29

Шість громадян України в неділю були евакуйовані з Тріполі.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

За його словами, завдяки зусиллям зовнішньополітичного відомства і посольства України в Лівії вдалося забезпечити евакуацію шести українців на мальтійському судні "Triva-1".

У неділю ввечері судно прибуде на Мальту, де українців зустрінуть співробітники посольства України в Італії. Вони допоможуть евакуйованим повернутися на батьківщину.

Волошин зазначив, що інші громадяни України відмовилися скористатися цією можливістю.

Раніше в МЗС повідомляли про 13 українців, які висловили готовність залишити Лівію.

Разом з тим, офіційний представник лівійського лідера Муаммара Каддафі повідомив, що той готовий почати переговори з повстанцями про передачу влади в країні.

При цьому представник Каддафі повідомив, що лівійський лідер як і раніше знаходиться на території країни, однак не уточнив, де саме, передає Бі-Бі-Сі.

Повстанці, що контролюють більшу частину Лівії, в тому числі Тріполі, вважають, що Каддафі знаходиться в районі столиці країни.

Тим часом з'являються нові свідчення масових убивств, що відбувалися під час конфлікту.

Правозахисна організація Amnesty International, раніше заявила, що у неї є докази, що обидві сторони - і повстанці, і прихильники Каддафі - жорстоко поводяться з полоненими.

Збройні зіткнення в столиці країни вже практично не відзначаються, проте повстанці, як і раніше продовжують боротися з силами, вірними полковнику Каддафі, на сході Лівії.

Лівійська опозиція сподівається, що найближчим часом Тріполі почнуть знову забезпечувати паливом і водою.

Поки умови життя в місті тільки погіршуються.

Більша частина столиці Лівії перебуває без води, електрики в умовах антисанітарії. У лікарнях відчувається брак медикаментів. Також не вистачає продовольства і палива.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування